Fotoalbum

Vakantie Voorst 2015

Vakantie Voorst 13 t/m 17 april 2015 Op maandag 13 april vertrokken we met alle bewoners ’s middags naar Voorst voor een midweek in een vakantieboerderij. Alle bewoners hadden hier een eigen slaapkamer. Nadat de spullen waren uitgepakt zijn we de omgeving gaan verkennen. Dinsdag heeft iedereen lekker uitgeslapen en ’s middags zijn we met z’n allen naar de Korenmolen in Voorst geweest. Sommige gingen hier op de fiets naartoe en de anderen met de auto. Bij de molen kregen we een rondleiding. Daarna zijn we naar een koeien boerderij in de buurt geweest, waar we ook een rondleiding kregen. Bij de boer mochten ze op de tractor zitten en konden ze met de honden spelen. Op woensdag zijn we naar Klein Zwitserland geweest, dit is net over de grens in Duitsland, zo hadden we ook echt het gevoel dat we in het buitenland waren geweest. Klein Zwitserland is een dierenpark met onder andere beren e.d. De bewoners vonden dit erg leuk. ’S avonds hebben ze met zijn allen gegourmet. Op donderdag zijn we naar Kasteel Anholt geweest, ook dit ligt in Duitsland. Hier hebben we heerlijk gewandeld door de prachtige tuinen met als afsluiter wat drinken en een stuk taart. ’S avonds zijn we uit eten geweest bij de chinees in Dinxperlo. Op vrijdag morgen, nadat alles was ingepakt, was het weer tijd om richting het Droo-huus te gaan. Hierbij hadden we hulp van onze 2 vrijwilligers die ons kwamen ophalen. Eenmaal thuis stond de koffie klaar met een stukje gebak en kon iedereen vertellen wat ze het leukst hadden gevonden. Het was prachtig weer deze week, dus we zijn heel veel buiten geweest. Buiten stond een grote tafel waar we gezellig met zijn allen aan konden zitten. Er was ook een trampoline en een jacuzzi en de bewoners hebben hier met veel plezier gebruik van gemaakt! Het was weer een top vakantie en kunnen er met plezier op terug kijken.

79 Photos

Tuindagen

Één keer in de zoveel maanden komen ouders en bewoners bij elkaar om aan de slag te gaan in de tuin. Er wordt dan onderhoud gedaan aan zowel de voor als ook de achtertuin. De samenwerking gaat altijd super en wordt altijd gezellig afgesloten met een soepje of een stukje gebak. Er word met veel plezier gewerkt om de tuin weer helemaal netjes te krijgen.

66 Photos

Paasbrunch + bezoek kerk

2e paasdag zijn de bewoners van het droo-huus bij party centrum Terhorst wezen brunchen. Deze brunch was erg uitgebreid met allemaal lekkere en gezonde keuzes. De bewoners kunnen hier altijd erg van genieten. Deze dag hebben ze ook nog een rondleiding gehad in de sint walburgiskerk te Netterden. Deze kerk is helemaal gerenoveerd.

20 Photos

Sinterklaasavond 2015

Zaterdagavond 5 december hebben de bewoners gegourmet en genoten van een vlees en visschotel met lekkere groentes erbij.

19 Photos

creativiteit

Twee keer in de week wordt er met een aantal bewoners gewerkt aan hun creatieve ontwikkeling door te schilderen of te tekenen maar ook door allerlei mooie en bijzondere voorwerpen te knutselen. Ze worden hierbij begeleid en ondersteund door professionele medewerkers die de creatieve mogelijkheden van de bewoners verder proberen te ontwikkelen. De bewoners kunnen zo hun creativiteit ontplooien en zich lekker ontspannen. Er wordt met verschillende materialen gewerkt om zo de mooiste kunstwerken te kunnen maken. Er wordt rekening gehouden met de voorkeur van de bewoners en zo wordt er bijvoorbeeld door de mannelijke bewoners van het Droo-huus meer met hout getimmerd en geknutseld. Zie ook http://vriendenvandroohuus.nl/

9 Photos

Koningsdag 2015 de koperen ezel

Op 27 april (koningsdag) zijn we met onze bewoners naar de Koperen Ezel in Epe geweest. We hebben daar voor een half uur een ezel met een karretje gehuurd. Om de beurt mochten de bewoners met de ezel aan de hand lopen. De bewoners vonden dit en het bezoek aan de Koperen Ezel erg leuk. Vanuit Epe zijn we naar Rutgers in Lathum gegaan,daar wat gedronken en in het zonnetje gezeten. Om de dag helemaal goed af te sluiten zijn we vervolgens bij McDonald’s wezen eten. Al met al een geslaagde dag.

36 Photos

Expositie

Elke maandag wordt er met een aantal bewoners gewerkt met hun creatieve ontwikkeling door allerlei mooie en bijzondere voorwerpen te knutselen, te schilderen of te tekenen. 2 professionele personen ondersteunen de bewoners hierin namelijk Ingrid en Herman. De bewoners kunnen zo hun creativiteit laten zien en zich lekker ontspannen. Er wordt met verschillende materialen gewerkt om zo de mooiste kunstwerken te kunnen maken. Om de week wordt er op de zaterdag met de 5 mannelijke bewoners van het droo-huus geklust onder begeleiding van Herman of 2 vaders van de bewoners namelijk Fred en Ben. Omdat de bewoners al zo veel mooie creaties hebben gemaakt vonden we dat het tijd werd voor een expositie. Deze werd gehouden in december 2013 op de volksuniversiteit in Zevenaar. Er was een ruimte in gericht met alle kunstwerken van de 8 bewoners van het Droo-huus. Voor de opening van de expositie waren vrienden, familie en buren uitgenodigd. De kunstwerken zijn te koop voor een mooie prijs. Het was een geslaagde dag. De kunstwerken zijn vervolgens nog ruim 3 weken te zien geweest voor andere bezoekers van de volksuniversiteit.

19 Photos

Bewoners aan het Koken/bakken

Elke zondag is er een bewoner aan de beurt om te koken voor familie of voor de groep. Ook in het weekend bakken we wel eens wat lekkers of houden we een thema avond.

26 Photos

Klussen met Herman

19 Photos

Op de sportschool

16 Photos

Huifkartocht

9 Photos

Kunstwerken

60 Photos

Bezoek burgemeester

16 Photos

Met de camper op pad met hemelvaartsdag

Hemelvaartsdag 2018 op pad met de Camper een gezellig dagje uit.

20 Photos

uitjes met vrijwilligers

Uitstapjes met bewoners en vrijwilligers

8 Photos

forelvissen pannerden

Vandaag zijn we met Guus, Freek, Hans, Miriam en Dennis wezen forelvissen in Pannerden. Guus heeft maar liefs 2 vissen gevangen. Rogier was mee ter ondersteuning van ons allemaal en hij heeft er 3 gevangen. Het was een mooie warme dag en de 4 uur vlogen voorbij. Volgend jaar weer zeiden we al tegen elkaar. We hebben de dag afgesloten met een kleine BBQ en natuurlijk de gevangen forel die we hadden laten roken. Een geslaagde dag.

22 Photos